Een woning
kopen zonder
zorgen

Aankoopbegeleiding

Het kopen van een huis is meestal een leuke zoektocht naar het perfecte huis. Maar het is ook een belangrijke en grote aankoop. Je wilt er dus zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Welk bedrag kun je uitgeven en wat betekent dat voor je maandlasten? Hoe weet je wat de echte waarde van het huis is en hoe kom je aan betrouwbare informatie over de woning? Met onze kennis en ervaring helpen wij je graag.

Begeleiding in 7 stappen
We kijken eerst naar je (woon)wensen en mogelijkheden. Wat kun je aan de woning besteden, hoe zou je willen wonen en wat heb je minimaal nodig? Vervolgens begeleiden we je in 7 heldere stappen, van je allereerste woonwens tot en met de levering bij de notaris. 

Stap 1. Wat zijn je mogelijkheden
Als eerste bespreken we samen wat je financiële mogelijkheden en (woon)wensen zijn. Dat is het beste uitgangspunt voor het optimale resultaat.

Stap 2. Vind je huis
Nu je weet wat je kunt besteden kun je gerichter en reëler zoeken naar jouw nieuwe droomhuis. 

Stap 3. Bezichtig van de woning
Heb je een mooie woning gezien, dan regelen wij een bezichtiging voor je en we weten waar we bij de bezichtiging op moeten letten. We kijken naar de marktwaarde, attenderen je op de staat van onderhoud en we kennen de wet- en regelgeving. Zo behoeden we je voor het kopen van een ‘kat in de zak’.

Stap 4. De onderhandeling
Met onze kennis en ervaring onderhandelen wij voor jou een zo laag mogelijke aankoopprijs en goede leveringsvoorwaarden.

Stap 5. Bespreken van de voorwaarden
Als je een woning koopt, dan wil je dat dit goed gebeurt. Je wilt vooral geen toestanden achteraf over verborgen gebreken of andere belangrijke zaken. Daarom vragen we een bouwtechnische keuring aan en we nemen de concept koopovereenkomst grondig met je door.

Stap 6. De financiering
Wij zijn volstrekt onafhankelijk en wij behartigen alleen jouw belangen. Hierdoor bieden wij je een hypotheek die past bij jouw huidige situatie en ook duidelijk inzicht geeft in de toekomst.

Stap 7. Koop van de woning
De overdracht gebeurt bij de notaris. Voordat we daarnaartoe gaan inspecteren we de woning met beide partijen en nemen we de meterstanden op. Zo kunnen jullie vol vertrouwen de koopovereenkomst tekenen. 

Huis

DE VOORDELEN VAN AANKOOPBEGELEIDING DOOR EVIDENS

Wij begeleiden je van het allereerste begin tot en met de juridische overdracht en levering bij de notaris. Daardoor profiteer je bij de aankoop van veel voordelen.

 • Meer kans op de woningmarkt
  Vooral in een overspannen huizenmarkt, maakt aankoopbegeleiding het verschil. Verkopende makelaars zien het vaak als een voordeel als een kandidaat-koper goed begeleid wordt. Hierdoor maak je eerder kans op een bezichtiging en verkopers kiezen eerder voor de kandidaat-koper die goed is voorbereid en daardoor minder snel afhaakt.   
 • Meer gemak
  Bij de aankoop van een woning komt veel kijken. Wij letten op de financiële, bouwkundige en juridische aspecten. Wij nemen je alles uit handen.
 • Meer rust
  Tijdens het hele traject behartigen we jouw belangen. We checken bouwkundige en juridische zaken, we onderhandelen voor een realistische prijs en bieden je een optimale financiering. Dat geeft rust.   
 • Meer zekerheid
  Evidens Financieel advies is Gecertificeerd aankoopbegeleider®. Dat betekent dat we als hypotheekadviseur ook gespecialiseerd zijn in de begeleiding van het aankoopproces van een woning of appartement. Daarbij voldoen we continu aan hoogste kwaliteitseisen. 

Benieuwd hoeveel 
hypotheek je kunt krijgen?

Ben je op zoek naar een koophuis, heb je bouwplannen of ben je gewoon benieuwd hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Met de handige rekentool bereken je eenvoudig wat je maximaal kunt lenen. 

Maak een afspraak